Home for Generations

CAHO-Office

Strada Colz 4/A – 39036 La Villa (BZ), South Tyrol, Italy
The building acts as an entrance to the village and blends harmoniously into its surroundings thanks to its organic shape. The material contrasts and the overhang above the substructure create a visual lightness. The exterior cladding, with decorative and functional design elements, made of larch, breaks up the facade and provides a sun protection for the open workspace which we can find inside.
Visitors should get the impression of a familiar atmosphere, as if they were coming home and not into a classic workspace. The small meeting room “La Stüa”, which translates as “the living room”, achieves this, with its artistic use of reclaimed wood, creating a special sense of space through its additional acoustic function. The material library is characterized by the material contrast in the room itself. Going from a soft carpet and curtains to a water fountain made of Dolomite rock. Access to this room is concealed behind a volume of reclaimed wood, with only a brass plate offering a hint that there is more to see behind. The interior invites you to linger, it seeks out conversations and offers various moments in which haptics, light and acoustics find harmony.
Interested?
Jan Marc Castlunger: +39 338 265 6358 | janmarc@castlungerhomes.com
Object Key Facts

2023

Year of construction

280 m²

Area

CONSTRUCTED

Status

CAHO-Office

Home for Generations

Strada Colz 4/A – 39036 La Villa (BZ), South Tyrol, Italy
The building acts as an entrance to the village and blends harmoniously into its surroundings thanks to its organic shape. The material contrasts and the overhang above the substructure create a visual lightness. The exterior cladding, with decorative and functional design elements, made of larch, breaks up the facade and provides a sun protection for the open workspace which we can find inside.
Visitors should get the impression of a familiar atmosphere, as if they were coming home and not into a classic workspace. The small meeting room “La Stüa”, which translates as “the living room”, achieves this, with its artistic use of reclaimed wood, creating a special sense of space through its additional acoustic function. The material library is characterized by the material contrast in the room itself. Going from a soft carpet and curtains to a water fountain made of Dolomite rock. Access to this room is concealed behind a volume of reclaimed wood, with only a brass plate offering a hint that there is more to see behind. The interior invites you to linger, it seeks out conversations and offers various moments in which haptics, light and acoustics find harmony.
Interested?
Jan Marc Castlunger: +39 338 265 6358 | janmarc@castlungerhomes.com
Object Key Facts

2023

Year of construction

280 m²

Area

CONSTRUCTED

Status
Upper floor
Google Maps

Mit dem Laden der Karte akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Google.
Mehr erfahren

Karte laden